„Да откриеш България“ ни пренася в Източните Родопи. Рубриката се реализира съвместно между bTV и Министерството на туризма.

Красивата пъстротата на есента е още една забележителна даденост на нашата природа, която не е лесно да се опише с думи.

„Това място е вълшебно. Има много възможности какво да се прави и красота, която да показваме на нашите гости и има и щастие, свързано с всички обитатели на нашата прекрасна планина. При нас е все още диво и да останеш цял ден, половин ден, един час и може да не видиш никой, освен природа, птици, язовир и всички тези прекрасни места. Докато в Европа това е изгубено. В Холандия например не можеш да отидеш никъде без да срещнеш други хора. Тази уединеност я има все още тук“, казва Михаела Кирчева.

Природните дадености са факт и те трябва да бъдат опазвани, но за да се развива туризъм, са необходими и усилия.

 

„Пътеки имаме много, но за да имаме един, трябва да се облагородят тези пътеки, да се заложат с ГПС,  за да може като идват хората - да са спокойни и да знаеш, че като тръгнеш на някъде, ще отидеш и ще се върнеш“, казва Кирчева.

Снимка: Ладислав Цветков

В последните години местните хора облагородиха пътеките, а в природните паркове рейнджърите са подновили всичко, казва водач.

„Туризъм без природа не може да има в никакъв случай, защото никой не пътува някъде, ако няма красива природа около него. През различните сезони едно и също място има различно лице и може да видите различни животни. В ранната пролет няма листа и може да видите всички птици, после избухва природата и всички цветя“, обясни Михаела Кирчева.

Старанието на местните хора да посрещнат и покажат най-добрата страна от това, което имаме, си има и своята вкусна страна.

Семейство показва една невероятна рецепта с пъстърва на керемида.  

Да се потопиш в красотата на есента е един от най-хубавите подаръци, който може да си направим и възможности у нас не липсват.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK