Цигуларят Васко Василев отново е на българска земя, този път – за да подготви националното си турне, което започва наесен.

Виртуозът заяви в „Тази неделя”, че при всяко следващо негово идване – България му харесва все повече.

Василев ще изнесе 15 концерта за 16 дни. Стартът е на 10 ноември в Плевен, след което Василев ще свири във Велико Търново, Русе, Добрич, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Асеновград, Смолян, Пазарджик, София и Благоевград.

„Аз се зареждам от публиката. Вече четири концерта се разпродадени – в Стара Загора няма никакви билети, но няма и зала. Обещали са да я построят до нашия концерт, в момента е въздух”, сподели цигуларят.

Снимка: btvnovinite.bg

През май Василев беше специален гост на благотворителен гала концерт в Бъкингамския дворец, организиран от принц Чарлз.

„Попита ме колко струва моят лък, казах, че е много. След това той ми каза, че си е продал челото, но с парите от продажбата ги е дал благотворително на операта”, каза Василев и допълни, че принц Чарлз е патрон на Операта в Лондон, където цигуларят свири.

Снимка: btvnovinite.bg

Васко Василев заяви, че концертите често се посещават и от кралицата на Обединеното кралство Елизабет II. Цигуларят допълни, че харесва много харесва и младите наследници – Хари и Уилям.

„Винаги е предизвикателство да се кача на сцената – там са най-добрите артисти, певци. Винаги трябва да си в суперформа. Вече станаха 25 години, сега подписах нов контракт за 5 години”, посочи цигуларят.

Снимка: btvnovinite.bg

Васко Василев посочи, че всеки ден практикува поне по няколко часа, не свири само когато пътува.

„Цигулката е като спорта. Ако загубиш тренинг трябва след това да наваксваш, затова е по-хубаво да свириш. Един път не свирих един месец, но това беше като бях малък. Почивам си като ходя на фитнес, море, на риба с приятели, ходя на театър и кино, като всички нормални хора”, каза Василев.