Пластичният хирург д-р Николай Георгиев сподели в "Тази събота и неделя" кои са най-често желаните корекции от българските звезди, защо клиниките в Турция са прекалено комерсиални и коя актриса въплъщава идеала му за красота.

„Преди 150 години за красиви са смятани обемисти каки, които преливат от дрехите. Сега на мода са недохранени девойки с много обем в устните и в гърдите, което не е много красиво. За мен вълшебната дума е баланс и добре да поднесеш своята същност“, коментира лекарят.

Той не знае дали Анджелина Джоли има филър в устните, но ако има, това означава, че пластичният й хирург е много добър.

„Когато се чудиш дали има корекция, значи е направена добре. Свалям шапка на Джоли за признанието й относно рака на гърдата. Тя даде зелена светлина за много жени да погалят душите си, защото не е достатъчно да ти отрежат гърдата и да те пуснат с думите „Бъди щастлива, че изобщо си жива“. Непълноценният живот не е най-хубавото нещо“, сподели д-р Николай Георгиев.

За него пластичната хирургия е като солта в манджата. Ако сложиш много, не можеш да я извадиш, а и се разваля ястието.

„В нашата професия са много важни отговорността, професионалната етика и балансът. Отказвам операции почти всеки ден, когато виждам, че може да са риск за пациентите“, призна хирургът.

Повечето жени отиват при него за корекции на бюст, защото е олицетворение на женствеността, а мъжете желаят най-често присаждане на коса. За Николай Георгиев идеалът за красота е комбинацията между вътрешна и външна красота.

„По-важно е да сме добри да нахраним куче на улицата или клошар“, допълни лекарят и посочи актрисата Софи Марсо като жена, която много харесва.

„Не харесвам комерсиалното, агресивното във визията, парада. Ел Ей и Дубай са много комерсиални центрове на пластичната хирургия, а в Турция ситуацията е все по-потресаваща. Снощи дойде моя пациентка, която почти не виждаше. Преди три седмици оперирах гърдите й. Казах й, че трябва да минат поне три месеца до следващата операция. Тя обаче отишла в Турция, където наведнъж са й направили ринопластика, фейслифт и корекция на клепачите. А това как наши звезди си правят в Турция носовете по калъп, не искам да го коментирам“, сподели д-р Николай Георгиев.

Неговото пожелание към зрителите е да са позитивни, да накарат близките си да бъдат щастливи, специални и обичани. Тук и сега, а не да чакат някой празник.