Пациентите с COVID-19, които стигат до реанимация са с тежки придружаващи заболявания, а това накара хората да се замислят за здравето си. Това заяви в „Тази неделя“ специалистът по вътрешни болести, кардиология, ревматология и здравен мениджмънт – д-р Людмила Емилова.

По думите ѝ все повече хора са започнали да обръщат внимание на защитните функции на организма си. Тя допълни, че режимът при храненето може да излекува пациенти, страдащи от различни болести. 

„Най-важното е да променим начина си на хранене. Да преминем предимно на растителни храни и силно да ограничим животинските. При пациентите с тежки заболявания – трябва напълно да спрат всички животински храни за известно време – мляко, сирене, кашкавал, яйца, месо, риба“, каза д-р Емилова. 

Според нея чрез лечебно гладуване може да изчистим организма си от токсините. Тя препоръчва 20-дневен режим на плодове, зеленчуци и чай с мед. Д-р Емилова допълни, че след подобна хранителна програма не само се свалят килограми, но и подмладяват клетките си. 

Д-р Емилова беше категорична, че след лечебно гладуване имунната система на организма се засилва и хората рядко боледуват. Тя заяви, че не би се ваксинирала, защото вярва, че заради начина си на живот не би се разболяла от COVID-19. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!