Българската цигуларка Зорница Иларионова издаде своя трети албум. "Le Cadeau" (Подарък) е с френска класика, а посланието му е, че музиката е подарък.

„Много съм щастлива, че албумът излезе! Искам да благодаря на фондация „Америка за България“, която подкрепи проекта. Благодаря и на проф. Павлина Доковска от Ню Йорк, която организира конкурса. Аз бях сред победителите и този диск е моята награда. Благодарности и на блестящата пианистка Мария-Елена Средева, с която записахме албума“ – сподели Зорница Иларионова в "Тази събота и неделя".

Тя призна, че по време на пандемията конкуренцията е по-голяма, защото в конкурсите се участва със запис, което е по-достъпно от пътуването и явяването на живо.

„Наскоро спечелих престижния международен конкурс „Рудолф Баршай“ в Санкт Петербург. Благодаря на преподавателите ми – майка ми Благородна Танева, проф. Захар Брон и проф. Павел Верников, с когото работя в момента. Благодаря и на съседите си за търпението по време на моите репетиции“ – допълни талантливата цигуларка, която свири на немски инструмент, направен по поръчка от Караян за концертмайстора на Берлинска филхармония.

Целия разговор можете да чуете във видеото горе.