Бързо, лесно и вкусно - днес сме в кухнята на Борислава от MasterChef. 27-годишната Борислава Славова от Казанлък, която тази седмица отпадна от кулинарното предаване, представи в "Тази събота и неделя" предястие, подходящо за предстоящите празници - бушета с крем от коприва, сотирани гъби и пармезан.

"Тайната на вкуса най-често е в подбора на сезонни продукти, на продукти, които са в своя пик и най-добра форма", каза Борислава.

"Истината е, че в момента, в който оставаха 5 минути до края и видях консистенцията на крем карамела, в мен нямаше някаква вътрешна борба как да постъпя. Аз бях сигурна, че ако той не е в добър вид, няма да го презентирам", каза тя.

"Един мастър готвач трябва да има в себе си този перфекционизъм и да може да признае, когато нещо не е добро. Такъв крем карамел няма да сервираш в ресторант, така че защо да го сервираш на журито в MasterChef?", пита Борислава.

"Когато си натоварен със задачата да бъдеш капитан на един отбор, върху теб тежи много голяма отговорност. Исках да бъда сигурна, че няма моя грешка да доведе отбора на елиминация", споделя тя.

"В кухнята е добре да си мъжко момиче, но в живота не толкова, разбира се", каза Борислава.

"Любовта към храната е повод да отидеш в MasterChef, но напускането му не може да бъде повод да спреш да готвиш, ако е това, което искрено обичаш да правиш", заявява тя.

Вижте какво още сподели Борислава Славова във видеото в Ladyzone.bg.