"От "Демократична България" няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ. Втората политическа сила е "Има такъв народ" – ако те решат да излъчат правителство, ние сме готови да седнем и на принципна основа да подкрепим предложението. Това е свързано с принципи, а не с договорки или определени конфигурации на коалиционно управление", заяви Борислав Сандов от "Зелените".

За парламентарната комисия, която беше създадена за проверка на управлението на Бойко Борисов, той коментира, че 10 години е дълъг период от време, който ще задръсти тази комисия със сигнали. "От друга страна чест от тези сигнали, до момента, в който стигнат до съдебната власт, те ще са с изтекла давност – това беше нашето притеснение. Ние искахме работеща комисия, а не популистки изпълнения", добави Борислав Сандов.

Искаме проверка, реваншът в политиката често води до нарушение на демократичните принципи, заяви той.

Парламентарната група на ГЕРБ се държи изключително странно, като малко дете, на което са му взели играчката или като гневен хулиган, коментира още депутатът от "Зелените".

"Хора, които бяха създали авторитет през последните години в управлението на държавата, се държат неадекватно точно пред говорещите, от първи ред. Вярвам, че тези страсти ще се успокоят, когато ГЕРБ осъзнаят къде се намират", добави той. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!