„Ние вече един месец си говорим кои са ощипани, кои са сърдити, кои са обидени, кой с кого се разделя.“

Така определи работата на 50-ото Народно събрание, Богдан Богданов, депутат от ПП-ДБ и бивш министър на икономиката.

„Измина един месец от изборите и това, което се случва в парламента, няма нищо общо с това, което чувах хората да очакват от нас да правим като техни избраници в парламента“, допълни Богданов.

Той уточни, че все още не е приет дори правилник за работата на 50-ото Народно събрание, даде пример и с чакащи „на трупчета“ важни закони за усвояването на парите по Плана за устойчивост и за борба с корупция.

По думите му вероятността предложения от ГЕРБ кабинет с премиер Росен Желязков да свърши работата, която хората и бизнеса очакват, клони към нулата.

„Същите тези хори преди преди 4 г. бяха свалени от хората заради конкретни  проблеми и злоупотреби“, коментира депутатът от ПП-ДБ.

 

Богдан Богданов признава, че ПП-ДБ са допуснали грешки по времето на кабинета на Николай Денков, в който той беше министър на икономиката.

„Отчитам като грешка, че допуснахме човек, санкциониран за корупция, да седне на масата и да обсъжда бъдещето на България – Делян Пеевски. Този човек трябва да си изчисти името. Това е мое лично мнение“, заяви депутатът от ПП-ДБ.

Гледайте целия разговор във видеото!