Отпадат COVID сертификатите и тестовете за влизане в Гърция. Днес е първият ден, в който туристите влизат в Гърция без да доказват здравен статус.

За щастие и българската държава прие с днешна дата да не изисква нито сертификат, нито отрицателен тест за завръщащите се от Гърция. Това облекчи значително процеса по преминаване през граничните пунктове в условията на засилено пътуване в  празничните дни. 

Гърция е популярна дестинация за нашите сънародници, заради близостта и възможността туристите да пътуват със собствения си автомобил. Важно е да се знае, че все още не е отпаднало задължителното носене на маски от пътниците, ако те не са семейство.

Маските са само за затворени пространства, а сертификати и отрицателни тестове не се изискват нито в заведенията, нито в магазините. 

На котва обаче останаха днес фериботи и всякакъв корабен транспорт, заради национална стачка. Протестът на заетите в бранша ще приключи в полунощ днес, а от утре се очаква засилен трафик, затова пристанищните власти предупреждават пътуващите да са на пристанището поне един час преди тръгване.