Една от колоритните личности във Варна, след демократичните промени, има ново поприще. Неделчо Михайлов издаде дебютна книга, озаглавена „Балкански буквар“. 

Той е радио и телевизионен водещ, политик, кмет, музикант, президент на футболен отбор, а сега вече и писател. „Балкански буквар“ – по няколко причини. Първо, че така тръгнаха нещата, че във всеки разказ има по нещо балканско. Дали ще е разказ за въстание в Македония или за румънски цигани. Това е едно пожелателно заглавие, защото ние все още не можем Балканите да се научим да говорим по между си“, каза Неделчо Михайлов.

Снимка: btvnovinite.bg

В книгата на Михайлов присъстват 11 истории – 5 разказа и 6 новели. Той съветва читателите да не търсят в тях биографични моменти, защото всичко е плод на осъзнати фантазии.

„Истината е, че аз от 13-14-годишен винаги съм се възприемал точно като писател. Можеше до края на живота си и една книга да не напиша и пак щях да се възприемам като писател“, сподели Михайлов.

Снимка: btvnovinite.bg

През последните години Михайлов изчезна напълно от обществения живот, с изключение на една кратка поява на последните местните избори. Не вижда смисъл в политиката в България в сегашния ѝ вид. За това смята занапред да се отдаде на писането и на семейството.