Филм "Доза щастие" продължава да жъне успехи и награди. Последната е за ярки постижения в областта на културата на  Столична община. За пътя на тяхната кинотворба в „Тази събота“ разказаха режисьорът Яна Титова и актрисата Валентина Каролева.

„От самото начало, правейки филма, никога не сме мислили какво ще се случи с него, къде ще отиде, по-скоро нашата генерална идея е била да достигне до хората. Всички други бонуси бяха много добре дошли. Много сме щастливи, никога не сме си го поставяли като цел“, заяви режисьорът на лентата Яна Титова в „Тази събота“.

Заради пандемията екипът на филма не е успял да получи, много от призовете за творбата им, включително и престижните статуетки от международния кино фестивал в Москва, но това не ги тревожи.

„Седях на един диван вкъщи и идваха статуетки“, пошегува се Титова.

Дори по време на карантината зрителите имат досег с кинотворбата, защото тя се разпространява на една от най-големите стрийминг платформи. Филмът е бил на първо място цяла седмица в седем страни, където е имал премиера.

Ако успехът на лентата в България е бил донякъде очакван, то неговият пробив в другите страни е изненада, сподели Титова, но това показва, че вълнува и чуждестранните зрители.

Валентина Каролева сподели, че след премиерата на лентата е получила много съобщения от чужбина с положителни отзиви.

„Доза щастие“ ще бъде първият български филм, който ще бъде прожектиран в Централна Европа – Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния. Това е много голям успех за български филм“, разкри Яна Титова.

Вижте повече във видеото.