Българска рок група успя да пробие в Англия и вече прави концерти и турнета там. Нарича са „Хейс Ен Уай” и следващата седмица ще можем да ги чуем на живо и в България.

Те са съученици от Английската гимназия в София. Само с четвъртия член на групата – финландеца Денис, се запознават в Англия, търсейки своя път към музикалната сцена на Острова.

Снимка: btvnovinite.bg

Вече не просто са намерили своето място там, а дори правят турнета, с които да свирят за повече техни почитатели. 

„Успяхме да направим едно турне в по-северните градове през пролетта. Минахме през Шефилд, Лийдс, Йорк и разбира се в Манчестър и до Лондон слизаме да свирим”, каза Ивайло Делев.

Снимка: btvnovinite.bg

Заминават да живеят в Лондон преди четири години. Тогава вече имат два записани албума в България и участие, което променя живота им. „Повратна точка за нас беше, когато свирихме на „Спирит ъф Бургас”, където подгрявахме „Касейбиън”. От нищо малко ни дойде това. Така че това беше нещо, което ни даде някакъв импулс”, заяви Благослав Анастасов.

Сега обаче са тук, за да зарадват и българската публика с техния инди рок! На 28 декември ще свирят в София, на 29 в Бургас и на 30 в Пловдив.