“В България можеш да успееш по честен начин”, убеден е Димитър Караиванов, успешният млад ИТ предприемач, когото зрителите познават от петия сезон на „Фермата“ по bTV.

В „Тази събота” той сподели, че за него и хората около него е важно да успяват в България и да докажат, че тук е място, на което човек може да се развива и да бъде щастлив.

“Дори сме си мислели дали да не направим офис в Германия или в Щатите, защото сме губили сделки, само защото сме българи, но мен лично това ме амбицира още повече”, разказа Митко.

В рамките на неговото участие зрителите видяха и историята на братята предприемачи Свилен и Константин, които след като са получили образованието си в чужбина, избират да развиват своя бизнес в България.

„Струва си да правиш бизнес в България. Има две причини – рационална и емоционална. Рационалната е, че държавата е малка, конкуренцията не е голяма и ако се напънеш малко, можеш да постигнеш голям успех“, смята Караиванов.

Снимка: btvnovinite.bg

Предприемачът прави бизнес инкубатор за хора, които искат да се развиват в България и споделя, че най-много те се интересуват как се прави маркетинг в нашата страна.

Караиванов е един от посланиците на „България те иска”, мултимедийна платформа с предложения за работа и богато видео съдържание за български и чужди компании, както актуална информация за регионите в страната. Сайтът цели да даде нови възможности за живот и кариера у нас на българите в чужбина, както и на тези, които се колебаят дали да останат в страната.

Платформата ще гостува на 3 октомври, събота, във “Фестивален и конгресен център” Варна със събитието “Живот и кариера – защо в България”. Сред лекторите са - освен Димитър Караиванов - предприемачите Дарин Маджаров, Калоян Георгиев, Геновева Христова и експертът по публична реч и дългогодишен тв журналист Анна Цолова. Водещи са Иван и Андрей. Те ще споделят своя опит и практически съвет за успех в България, а гостите на събитието ще могат да посетят щандовете на партньорските организации на платформата, където ще могат да получат и реални оферти за работа.

Организаторите са предвидили изненади и за феновете на хитовото риалити “Фермата”, а bTV e основен медиен партньор на инициативата.

Събитието е безплатно, но заради мерките срещу разпространение на COVID-19 местата в залата са ограничени, затова предварителната регистрация е задължителна. Повече информация за програмата и самото събитие може да откриете на www.bulgariawantsyou.com.