Два месеца след големия финал на най-гледаното риалити в българския ефир – „Фермата“, един от участниците – Димитър Караиванов, изпълни две свои сериозни обещания: да създаде бизнес инкубатор за млади предприемачи и да се ожени.

Снимка: btvnovinite.bg

40 млади хора от района на Димитровград вече са преминали през инкубатора на Димитър, чиято програма е продължила един месец.

Снимка: Божидар Узунов

„Първоначалното ми желание беше да направя инкубатор за гимназисти, но се отзоваха много млади хора с бизнес или които искат да стартират бизнес“, разкри Димитър, който определи участниците в програмата за доброто лице на България.

Снимка: btvnovinite.bg

„Да стартираш бизнес се оказва доста трудна работа“, отбелязва ИТ предприемачът, който помага на младите хора със съвети от това как да стартират своето начинание от правна гледна точка до препоръки за маркетинг и продажби, и как да разбират пазара.

Основният съвет, който Димитър дава на младите предприемачи, е да не се разпръскват в много дейности и неща.

„Когато започваш бизнес можеш да направиш толкова много неща, трудно е да избереш най-важното“, отбелязва предприемачът.

„Хората се разпиляват. Прави едно нещо, направи го като хората и след това направи второ“, съветва Димитър.

Снимка: btvnovinite.bg

При осъществяването на идеята му за инкубатор за бизнес предприемачи той получава подкрепа и от своята приятелка. Димитър е изпълнил обещанието си, което пое във „Фермата“ да се ожени за нея.

Снимка: Гергана Динева

Двамата са си казали заветното „да“ и са се врекли един на друг на 19 януари. Държали са церемонията да бъде на тази специална дата, защото на нея са станали гаджета.

Не е имало достатъчно време, за да организират празненство, затова само са се подписали, но смятат да отпразнуват събитието с приятели през лятото.

Снимка: btvnovinite.bg

Щастливите младоженци мислят вече и за наследници.

Какво още разказа Димитър за живота си след „Фермата“, гледайте във видеото.