Възможно е и тази вечер в столицата да има протест, въпреки че такъв беше обявен за понеделник. Причината - насилието упражнено върху демонстранти снощи, съобщи един от неформалните лидери на протеста Арман Бабикян.

"До този момент не беше предвидено да има протести в София в събота и неделя. След насилието и побоя над хора, които се случиха в късните часове на нощта обаче, не съм убеден, че няма да има протест още днес. Хората ще разберат в социалните мрежи“, каза в предаването „Тази събота“ политическият анализатор.

Той отрече някой да му е плащал, за да организира протеста при президентството.

„Призовахме хората да излязат на протест при президентството, защото в нито една държавна институция не може да се нахлува по този безпардонен начин от въоръжени лица, които изглежда се опитват да снимат кино“, обясни той.

"Да излизат подобни плоски политически твърдения, в които ни обвиняват - от зараза на хората до спиране на еврото в гола гръд в центъра на София - малко е смешно“, коментира той.

„Иван Гешев забрани на медии, политици и неправителствени организации да казват кой е виновен и кой не. Но и той няма право да казва, съдът го прави. Г-н Гешев изглежда се е объркал и се държи като политически анализатор“, каза още Бабикян.

По отношение на днешния протест на плаж „Росенец“ той коментира, че е различен, но само формално.

„Веднага се докараха успоредно количество хора, както вчера ГЕРБ постъпи. Вижте колко еднакво действат ДПС и ГЕРБ“, каза политическият анализатор.