Национална подписка с искане за промяна в Наказателния кодекс и за по-строги наказания при убийствата по пътя от пияни и дрогирани шофьори тече в цялата страна. 

Подписката днес ще бъде събирана в София, а инициаторите на кампанията са от Бургас. 

Подписи няма да се събират всеки ден, а по 2 пъти в месеца. Ще бъдат изнесени пунктове на открито. В Бургас мястото е Часовникът до сградата на Общината. В София подписи ще се събират до пилоните на НДК. 

Инициативата е под мотото "Часът на Правдата – в памет на Милен Цветков”. Авторите на петицията настояват за по-тежки санкции за смъртните случаи при автомобилни катастрофи под влияние на алкохол, накротици и несъобразена скорост.

Организаторите са провокирани от смъртта на журналиста Милен Цветков и от загубените животи на свои близки.  Те настояват за съдействие от страна на прокуратурата и съдебната власт. 

Те искат промени в чл. 343 на НК, където са описани наказанията и увеличаване на присъдите и на глобите, както и по-бързо производство. Петицията се проведе вече в няколко града. В Бургас, Варна, Плевен, Пловдив бяха събрани близо 2000 гласа.

Подписи на пилоните на НДК ще се събират до 20:00 ч. днес.