Виждал съм Корнелия Нинова как реагира, когато става дума за комуникация с бизнеса – тя винаги е била много внимателна, посочи в предаването „Тази събота и неделя“ Антон Кутев от БСП. 

Лидерът на социалистическата партия отрече да е разговаряла с бизнесмените Валентин Златев и Васил Божков.

„Виждам, че има опит, за сега успешен, за подмяна на целия икономически елит. Този елит от прехода се опитват да го сменят. Олигархията обаче не се изчерпва само с хората от прехода, а включва и тези, които в момента са новите галеници на властта. Смятам, че за съжаление нито на Домусчиев, нито на Пеевски ще се случи нещо“, каза той. 

Според него сега се подменят елитите, за може да се овладеят. „Идеята е, че тези са в по-голяма степен управляеми или с тях може да се влезе в договорки“, отбеляза Кутев.

„Човек като Божков трудно може да бъде управляван от политическата класа, дори обратното и така става проблематичен. Започнаха с Баневи, Арабаджиеви, минаха на Божков, най-вероятно ще продължат нататък, прогнозира той.

Според него това е механизъм за подмяна на икономическата класа и той може би е неизбежен, но по думите му е опасен.

Потънахме в невероятни интриги и процедури, посочи още Антон Кутев по повод ситуацията в БСП. По думите му тези неща нямат значение за хората, които гласуват. 

„Тежките разделителни линии вероятно ще се окажат на коя дата ще бъде конгресът и как са взети решенията. Искам най-накрая някой да събере партията и да я изведе на барикадата, на оная битка, която повече не може да се отлага“, заяви Антон Кутев. Той призова, който и да бъде избран за лидер, да излезе от „Позитано“ и да се заеме с реална работа.