Нова публикация пусна във фейсбук бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков. От Обединените Арабски Емирства той публикува есемеси от преди 2 години. 

"Имам 18 обвинения. Засега…

Те се дължат на показанията на едно лице. Под внимание не са взети показанията на десетки други разпитвани свидетели, които опровергават Прокуратурата", написа бизнесменът Васил Божков в ново поредно съобщение в профила си във Facebook.

Той пише още, че е разочарован от съдебната системата в България, която не разрешава на адвокатите му да работят по неговата защита във връзка с обвиненията му.

"На разпит не са извикани само ББ, Менда и VG. Вече пети месец в България не разрешават на адвокатите ми да ме защитават, а съм с назначени служебни защитници", отбелязва Божков. 

"Аз никога не съм дължал и не дължа пари на бюджета", твърди бизнесменът в последната си публикация, като обяснява, че това "биха могли да бъдат обвинения към компаниите, които са спазвали законите и са заплащали всички данъци и такси стриктно. Половин милиард по данни на МФ, от които ви лишиха с лека ръка". 

Според Божков прокуратурата "прави внушения за огромни кражби, за да прикрие разграбването на имуществото на мен и близките ми". 

От снимката на бизнесмена този път не се виждат  инициалите ББ, а телефонен номер. Чатът е от 2018 г., единият от 13 юни – когато е рожденият ден на премиера.

"PS: За забавление: Ч.Р.Д., ББ! Пак", завършва Божков, който показва съобщенията. 

Номерът, който се вижда, е използван от Борисов, а отговорите, получени от Божков са на латиница.