На 1 юни 2000 г. се роди едно дете - bTV. Това е Денят на детето и ден на ново начало, заяви астрологът Алена по случай 20-тата годишнина от създаването на телевизията. По думите ѝ bTV е преминала през хубави и тежки моменти, докато се подреди и стартира всичко нормално.

За “Тази събота” тя обясни, че юбилеят е особен, защото общата вибрация на деня налага своите изисквания. След това представи кратък хороскоп за рождения ден. Алена сподели, че лунното затъмнение, което се състоя през изминалата вечер, е специално, защото всява душевен смут в хората с по-чувствителна психика.

“Ягодовата луна е измислена от местното население на Америка, които са свързвали юнското пълнолуние с дивите ягоди, които е трябвало да берат”, уточни тя.

По думите ѝ трябва да се освободим от всички тежести, за да може, когато дойде новолунието, да продължим с новото напред. Алена обясни, че тази година има 13 пълнолуния, като лунните затъмнения са 4 и са частични. Остават две - на 5 юли и 30 ноември. 

“Винаги съм казвала, че беше фатална грешка, когато през 1994-5 г., прибирайки се от един семинар, реших да споделя какво представлява ретроградният Меркурий. Повод за паника при него няма. Всички планети имат своето ретроградно движение. Той не ни вреди в човешки план. Трябва да се внимава за държавни конфликти и  да се внимава какви думи се изричат в глобален план”, изтъкна тя.