Бат Сали -  така разпознават един от най-известните политици от ромски произход в родния Самоков. Преди да стане политик Александър Методиев е футболист в "Рилски спортист" и "Беласица".

Политическата му кариера започва с „Евророма“. Като кандидат за депутат от ДПС влиза в  парламента през 2013 година. 8 години по-късно кандидатите за депутати във фамилията на Методиев са двама - за вота на избирателите се състезава и внучката му Веселина. Тогава място в парламента печели дядо й, но го отстъпва на втория в листата.

На последните избори за 2021 г. същото прави и Веселина, избрана с листата на ДПС с най-много преференции в района си отстъпва място на проф. Петър Чобанов. Най-младият политик във фамилията Методиева има солидна подготовка за бъдеща кариера - завършила е Политология и Национална сигурност в софийския университет.

Веселина казва, че благодарение на дядо си влиза в политиката и се гордее с него. А отстъпва мястото си за народен представител, защото смята, че по-опитният и подготвеният трябва да е в парламента, а именно Петър Чобанов. 

Вижте още във видеото.