На 26 години Камен Чанев е вече солист на Софийската опера. След пет години на щат в операта, напускайки той никога не е прекъсвал своите връзки и контакт с нашия театър. Загубата ни е огромна, не само България, целият свят се прощава със своя любим тенор, заяви в предаването „Тази събота“ акад. Пламен Карталов – директор на операта.

Световноизвестният тенор Камен Чанев почина на 56 години след усложнения от COVID-19.

Той ще бъде положен в митрополисткия храм „Св. Димитър“ в Стара Загора, което го нарежда като един истински свещенослужител на нашето и световното оперно изкуство, отбеляза още акад. Пламен Карталов.

Лично аз като режисьор имам много постановки с Камен Чанев. Получихме много съболезнования от колеги, Камен беше една скромна личност, беше приятелски настроен и отворен и към публиката и към колегите си, спомни си за него директорът на операта.   

Започнахме да играем активно още в края на лятото, за да извадим страха от умовете на нашите артисти и музиканти, отбеляза акад. Пламен Карталов. В условията на пандемия софийската опера дори излезе с премиера – спектакълът "Електра".