Обилен снеговалеж на прохода „Петрохан”. Там вече има няколко сантиметра снежна покривка.

Има участъци с намалена видимост заради гъста мъгла. Снегопочистващите машини минават през няколко минути, но въпреки това снеговалежът е много силен.

Метеорологичните условия бяха подценени от немалко шофьори – и на леки, и на тежки автомобили. Заради неподготвеност или подценяване на ситуацията доста от тях аварираха, с което предизвикаха задръствания. Тапи имаше на почти всички входно-изходни артерии на Монтана. На "Петрохан" бе ударен снегопочистващ автомобил. 

"Намираме се на Републикански път 1-1, обход Монтана. Точно там, където се движат тежкотоварните камиони, се получи тапа от неподготвени шофьори на тежкотоварни автомобили. Спряхме движението, за да може да се почисти. Сега е пуснато движението. На прохода "Петрохан" от сутринта нямаше проблеми, след това се получи едно ПТП, беше ударен опесъчител", каза директорът на Областно пътно управление Монтана инж. Володя Вълов.

От АПИ призоват шофьорите да са подготвени за пътища в зимни условия.

171 снегопочистващи машини ще бъдат на терен в София. Те ще са на 56 точки за по-бърза реакция, съобщи инж. Николай Неделков от Столичния инспекторат.

На хижа „Алеко“ има четири снегорина.

„Има 11 екипа на разположение на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Наблюдаваме всички основни пътни артерии в София“, каза Красимир Димитров от Столична община.

„Всичко е по план, имаме подготовка. Подготовката е добра“, заяви кметът на София Васил Терзиев.