Тя е само на 13 години, но вече е пяла на една сцена с изпълнителя Васил Петров, наричан „Българския Франк Синатра“. Тази седмица младата певица Валерия Стоянова представи първата си авторска песен, наречена „Възвръщане“:

Музиката за песента е създадена от баща ѝ Стойчо, но текстът го е написала самата Валерия, вдъхновена от желанието си да даде своя принос за един по-добър свят. В песента талантливото момиче призовава хората да се опитат да променят начина си на живот, за да опазят природата.

Макар да е само на 13 години, Валерия познава музиката по-добре от баща си, който също е музикант. Той с гордост призна, че има моменти, когато не разбира какво говори тя.

Снимка: btvnovinite.bg

Талантът на Валерия, която освен че пее също така свири и на пиано, е забелязан от музиканта Васил Петров, който я кани да участва с него в концерта му в „Зала 1“ на НДК.

Мечтата на Валерия е да види един свят, в който хората осъзнават колко е важно да живеят природосъобразно и да бъдат по-добри един към друг. Баща ѝ пък се надява, че най-важният урок, който момичето ще усвои от него, е да не следва модните тенденции в музиката, а винаги да прави това, което ѝ е най-близко до сърцето и което обича най-много, без значение дали хората ще го слушат или не.

На сайта LadyZone.bg може да видите цялото интервю: