Ваня Илиева едно щастливо момиче с нестандартна професия, което не спира да обикаля света – със самолет, с яхта или… каквото дойде. 

Приятелите й я наричат „Хепи Ванче”. И не само защото е вечно усмихната и щастлива, а защото е щура и без проблем потегля сама на пътуване например до Перу. Знае 6 езика, била е в почти 50 държави по света, като всяка година попълва бройката с още няколко нови. Но това е през свободното време – зимата, когато не работи на частната яхта, от която не слиза по 6 месеца в годината.

Вече 7 години подред работното място на Ваня е с котва и платна във водите на Италия. На яхтата се буди, там работи и се случва дори месец да не слезе от нея. И въпреки красотата и удоволствието от плаването, казва, че има и моменти, в които всичко това й тежи.

„Има моменти, в които трябва да стигнем от точка А до точка Б, обаче морето е бурно и ние трябва да преминем, защото собственикът е заръчал, че ние трябва да сме там в определен момент и тръгваме. Вярвайте ми като в пералня се чувстваш. И си мисля, човек защо си причиняваш това нещо, защото и да имам толкова години опит си имам морска болест. Страдам си и не се чувствам комфортно”, казва младата жена.

През зимата, когато не е на работа Ваня, отново пътува, но този път на екзотични места по света и то с приятели. Била е в Аржентина, Дубай, Куба, Занзибар, Шри Ланка и Малдивите. А тази зима успява да посети Перу и то сама.

Ваня казва, че няма топ 3 на дестинациите, които е посетила, защото всяко място само по себе си е уникално и толкова я вдъхновява, че винаги си обещава да се върне отново.