В Светлата седмица 83-годишната Станка Иванова от село Кравино получи нов дом и надежда, след като миналия месец къщата ѝ пострада от проливните дъждове.

Един напълно непознат човек върна усмивката на лицето на възрастната жена. Името му е Юсни Ибрям. Общински съветник е в съседна община. За баба Станка научил от новините. Трогнат от историята ѝ, той възстанови дома ѝ с личен труд и средства.

 Остава да се довърши боядисването и да се измаже една стена. „Мисля, че до ден-два баба Станка може съвсем спокойно да се прибере“, казва Юсни.

Снимка: bTV

„Толкова съм доволна, че не може да бъде!“, споделя баба Станка.

По професия Ибрям е строител. Решил да помогне. Наел работници. Те пък, като разбрали, че ще им плаща от джоба си, се отказали от хонорар. Освен покрива, възстановили и срутената стая. Отнело им 12 дни.

Снимка: bTV

„С Възкресение Христово възкръсна надеждата и на баба Станка, че има добри хора в България“, коментира кметът на община Опан Генчо Колев.

Снимка: bTV

Хората от селата на територията на община Опан вече са събрали около 300 лв. за покъщнина на баба Станка. Ще ѝ трябва нов гардероб и хладилник, защото старите са останали под руините.

В помощ на жената от Общината в Опан са разкрили и дарителска сметка.

„Райфайзен банк“
IBAN: BG42RZBB91551009130959
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Закупуване на принадлежности за Станка Иванова