„Конституцията се развява като знаме, за да оправдае съществуването на това мнозинство, надявам се да не тръгнат да го веят и като парцал. Когато Пеевски нарича министър-председателят „момченце“, „човече“, „лицето“, това говори ли за разбиране на институционалните взаимоотношения между хората?“.

Това каза в Лице в лице“ съветникът на президента по правните въпроси и бивш правосъден министър Крум Зарков.

„Не съм фен на това правителство, но акад. Денков е министър-председател и като такъв му се дължи уважение“, допълни той.

По думите му остава скрито и неясно какво точно се цели с промените в Конституцията.

„Стори ми се, че чух неформалния лидер на цялата сглобка Пеевски да казва каква е органиграмата, да закове датата Х декември и сега всички тичат по него, но ние не знаем какви точно са текстовете, които са голямото обещание към обществото. Има проект, който беше разгледан веднъж преди 2 месеца и беше гласуван със 161 гласа, което е минимумът. Бе заявено, че ще бъде променен изцяло. След като бъде гласуван втори път, ще има срок за предложения и едва тогава ще се появят истинските текстове. Вече два месеца и повече сме на сляпо и ме притеснява, че има неразбираемо бързане“, каза Зарков.

Той коментира и механизмът за разследване на главния прокурор. По думите му той е основна причина ЕК да свали от България мониторинга за наблюдение. Съдия Даниела Талева бе избрана за временен прокурор, който да разследва и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. 

„Ключът е, че тази съдия, след като спре да бъде прокурор по тези сигнали, се връща пак като съдия и не зависи от тези, които разследва. Това ни отне почти 15 години, имаше много интереси, които се противопоставяха. Главните прокурори считаха, че трябва да са над възможността за разследване“, посочи Крум Зарков.