„Политическа партия „Продължаваме промяната“ осъждаме остро безпочвените критики на г-н Пеевски към премиера акад. Николай Денков, както и неговата грешна самопреценка за ролята му в държавата“.

Това заявиха в своя позиция от пресцентъра на партията.

"Не агресивният ПР и имитацията на сила, а поемане на отговорност за управлението извади държавата от порочния цикъл от неуспешни избори, даде и ясна програма и посока за работа, обърка и затрудни създаваните с години схеми на зависимости", заявяват от ПП.

„Продължаваме да изпълняваме нашите цели въпреки всички предизвикателства“, се казва още в позицията на партията.

Малко по-късно председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски отговори на тази позиция.

„Зад Денков виждаме, че батковците му го пазят - тези батковци от „Продължаваме промяната“, които са Кирил Петков и Асен Василев. Просто нека достойно да заемат премиерското място те. Защо са го пратили това момче да си играе в този кабинет, което немирно с играчките не знае какво да прави. Той не знае как да управлява“, заяви Пеевски.

„Оценката я дадоха хората. Вие смятате ли, че той се е справил? Не била обективна оценката за него?! Държавата е в сняг, няма електричество, все има места, в които няма електричество. Пълен провал“, допълни още той.

"Свалянето на Денков зависи само от ГЕРБ. Те са в коалиция. Ние подкрепяме политики. Денков е тема, която приключва след три месеца", заяви още Пеевски.

"Aз специално с акад. Денков работя добре. За разлика от Денков – Пеевски е опитен и в момента, в който академикът се хвана на неговите писма и почна да му отговаря, той сам се въздигна на нивото на Пеевски", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Напрежението ескалира и в пленарната зала. При избора на подуправител на НЗОК. 

Кирил Петков и Делян Пеевски влязоха в остър спор помежду си, но без микрофони. Какво се случва разказа от парламентарната трибуна Корнелия Нинова

„Тук се размениха такива думи и такива взаимни обвинения между Пеевски и Петков, че това просто не може  да е управлението на държавата. Излезте отвън и се разберете като мъже. Основният виновник да стигнем до тази ситуация се казва Бойко Борисов. А сега гледа сеир“, коментира Нинова.

„Аз му казах, че никога няма да гласувам за някого, за когото не вярвам, когато става дума за здравето, живота, аз няма да направя компромис“, заяви след това Кирил Петков в кулоарите на парламента.

От „Продължаваме промяната“ са против избирането на Момчил Мавров за подуправител на Здравната каса, защото според тях срещу него има данни за злоупотреби, описани в секретен доклад на ДАНС.

Въпреки съпротивата на ПП-ДБ Мавров получи подкрепата на пленарната зала.
А фактът, че само 4-ма депутатите от "Възраждане" участваха в гласуването взриви пленарната зала.

В гласуването не участваха и депутатите на "Има такъв народ".