Целият побой е продължил 30 сек., смята се, че един от нападателите го е снимал, разказа в предаването "Лице в лице" Венелина Гочева за нападението над Слави Ангелов.

Разследващият журналист и главен редактор на „168 часа“ беше нападнат и жестоко пребит от двама души във вторник вечерта в центъра на София. Ангелов е настанен в болница ИСУЛ, а извършителите все още се издирват.

"Пресреща го един човек с маска и го удря, след това идват още двама души. Едни съсед погва единия нападател, след минути непознато момиче го намира. Той има счупен крак, счупен нос след побоя, лицето му е обезобразено и не може да говори", обясни още издателят на "24 часа" и "168 часа" Венелина Гочева.  

Според нея най-тежки са не физическите удари и болка, а емоционалното му състояние. "Той е емоционален, въпреки че казва, че не си е позволявал никога страхът да го контролира", каза още Венелина Гочева.

Тя сподели, че двамата работят заедно от 24 години и са получавали много вербални заплахи, но за първи път има и физическа разправа.

В момента Слави е контактен, няма опасност за живота му.

"Слави е един от най-четените и най-коментираните автори на "24 часа" и "168 часа", както и във Фейсбук. Той има невероятно много теми, пише за всичко в последно време", сподели Гочева.

По думите й има един идентичен случай на този побой – на маркетингов директор на "Левски". През лятото на миналата година той е бил пребит по абсолютно същия начин. 

Освен счупения крак, Слави има и разкъсни рани. "Колегите от криминалния отдел дори ми показаха ценоразпис на услугите, които дават фенове на "Левски" и ЦСКА за побоища. Ако това е вярно, то е много страшно, защото цената на живота е от 200 до 1000 лева", отбеляза още Венелина Гочева.