„Има редица сигнали за нередности. Това не е битка за кметския стол, а за честни избори. Разликата между мен и Терзиев е минимална. В резултатите от изборите пише, че няма сигнали от секционните комисии за проблеми по време на изборния ден. Това не е така. Има 400 подадени сигнала“.

Това каза в предаването „Лице в лице“ общинският съветник в СОС Ваня Григорова, която стигна на балотаж на местните избори през миналата година. По неин сигнал съдът разпореди повторна проверка на протоколите от всички секции в София.

„Избиратели са искали да гласуват машинно и са имали проблеми. Вотът им не е отчетен. Колко е броят на избирателите, които не са успели да гласуват, няма как да знаем. От 313 протоколи за машинно гласуване, само в 13 няма разминавания. Изводите от направения преглед са, че има 200 гласа повече за мен. Това сочи, че има проблем. Затова поискахме да се разгледат всички протоколи“, допълни тя.

„В резултатите има двупосочни резултати. Има секции, в които за мен са отчетени по-малко гласове. Има и секции, в които за него са отчетени по-малко. В експертизата на вещите лица е записано, че има 214 гласа повече за мен“, посочи Григорова.

„Битката е за честни избори, не защото имам огромно его и не мога да се примиря, че друг е станал кмет. Избирателят трябва да има доверие в изборния процес. В противен случай ще имаме по-малко доверие“, добави тя.

„Членовете на секционните избирателни комисии получават указания от партиите, които ги изпращат. В тях има от всички партии, но най-много от управляващите. Аз няма как да съм навсякъде. Понякога там се изпращат хора, които искат да вземат едни пари. На 15 март е следващото заседание на съда. Надявам се дотогава да бъдат обработени всички 1639 протокола“, посочи общинският съветник.