Толкова години се въртим в един и същи кръг, каквито и избори да направим всичко ще е същото, нищо по-добро не ни очаква. Единственото, което може да изкара България от икономическия коловоз, който води наникъде, е една силна лява партия. А у нас такава няма. Това каза в предаването „Лице в лице“ журналисът Валери Найденов.

„Нито в новите, нито в старите партии няма убедителна идеология, с която да посочи на хората друг път, да ги изкара от този коловоз. Ако останем в същия коловоз, което най-вероятно ще се случи, какъв е смисълът да се сменя властта“, добави журналистът.

Според него COVID-19 ще бъде основен играч на тези парламентарни избори и много сериозно ще накърни представителността им.

„Не мога да разбера защо се избра почти най-ранната възможна дата 4 април. Колкото по-късно, толкова по-добре. Първо ще бъдат ваксинирани много повече хора, второ – вече ще е топло в края на май и заразата ще намалее значително“, добави Найденов.

По думите му сега никой не знае колко хора ще се явят и дали изборите ще са легитимни.

„Превърнаха датата на изборите в огромен сканадал нарочно, за да направят така че те да не задоволят хората, които не са доволни от резултатите и да се искат веднага нови избори на есен“, каза още Найденов.

Вижте повече във видеото.