„Патриотите са напълно възможен партньор след изборите“, заяви в предаването „Лице в лице“ Томислав Дончев – водач на листата на ГЕРБ в Гарово. Коментирали сме всички възможности и те не са много, отбеляза той.

Според него коалиционното управление е трудно „Това са различни политически сили с различни приоритети. Понякога има напрежение, но трябва да се гледа финалният резултат“, обясни той.

Той изключи възможността ГЕРБ да влезе в коалиция с БСП и ДПС.

„Имаме решение на конгрес, с което ни е забранено да имаме парламентарно сътрудничество под формата на коалиционно правителство с БСП“, обясни Дончев.

„Ако има достатъчен парламентарен ресурс бихме поели отговорността да управляваме, ако няма – ще служим честно в опозиция“, посочи Дончев.

„Трябва да сме по-добри като контакт с хора – да обясним какво се прави и защо се прави, това трябва да е основната сфера на подобрение в работата ни“, посочи още Томислав Дончев, който е и вицепремиер.

Ще се боря за идеите и целите , които имам, без значение на каква позиция съм, заяви той. 

Като вицепремиер той коментира и въвеждането на  електронното управление в страната. „През последния мандат е сторено много, вероятно не достатъчно, но са внедрени ключови системи. Благодарение на тях и българският бизнес, и българските граждани, могат да общуват по-лесно с администрацията“, обясни Дончев.  

Като пример той посочи електронните услуги на НАП, електронните обществени поръчки, електронното подаване и отчитане на проекти, както и това, че администрациите общуват по електронен път по между си.

Положен е фундамента на електронното управление в България, отбеляза Томислав Дончев.