БСП ясно е показала, че няма да прави правителство с ГЕРБ и ДПС. Ако "Демократична България" показа едно надменно отношение към БСП, надявам се, че "Продължаваме промяната" ще изиграят ролята на спойка, ще балансират нещата и ще постигнем правителство.

Това заяви кандидатът за депутат от БСП Теодора Овчарова в предаването "Лице в лице".

Овчарова коментира и предстоящите избори за президент, като още веднъж потвърди подкрепата на левицата за настоящата президентска двойка.

"Подкрепата ни за Румен Радев и Илияна Йотова е абсолютно непоклатима. Те са двойката, зад която стоим твърдо през последните 5 години не само с думи, но и с действия", каза тя.

По отношение на казуса със зеления сертификат и поисканата оставка на служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров кандидат-депутатът заяви, че тя е поискана на база некоординирани решения във връзка със здравната криза.

"Проблемът е, че той от днес за утре каза: "зелен сертификат". Ние нямаме проблем със зеления сертификат, но имаме проблем с начина, по който беше въведен", уточни тя.

Теодора Овчарова заяви, че важните за нея теми са екологията, климатичните промени, както и опазването на околната среда, а важно за нея в новия парламент са не министрите, а създаването на едно ляво ориентирано правителство, с повече леви идеи и повече мисъл за хората.