„Щом има добра воля от страна на най-голямата парламентарна група (ИТН), която има 65 мандата, твърде малко, за да работи сама, това е добър знак.“

Това коментира Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ за намерение на партията на Слави Трифонов да говори с другите формации, преди да се обяви нов проектокабинет.

Според нея това ще даде позитиви за всички партии на промяната, ако има съгласуване и предположи, че Слави Трифонов няма да е решаващ фактор за „Има такъв народ“.

"Парламентарната група е била в почти същия състав в предния парламент, видяла е трудностите, видяла е противника очи в очи. Тонът на Филип Станев дава надежди, че вътре в групата ще се създаде лидерско ядро, което ще поеме отговорност за пътя на тази група, няма да е Слави Трифонов. Може би симпатията да е продиктувана от отношението, особено на младите, към Трифонов, но такива са реалностите. Всичко изцяло е в ръцете на ИТН“, каза Дончева.

Тя коментира и доклада на ЕК. Според нея той показва, че се засилва впечатлението, че трябва да се започне работа по промяна на Конституцията.

Вижте целия разговор във видеото.