„Дълбочинният разрез показва, че ние не взимаме гласове от БСП, Нинова може да си въобразява каквото иска“. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“, част от коалиция „Левицата“.

По-рано днес на лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви, че коалицията „Левицата“ е „гъба двойник“ и е част от план за убийството на БСП, който се е провалил.

„От всичко казано има едно вярно нещо – БСП ще бъде единствения представител на лявото в парламента. Другото е в предмета на заниманията на д-р Цеветеслава Гълъбова (психиатър)“, коментира Дончева.

За ниския резултат на „Левицата“ на вота – 2,24%, тя обвини и социолозите, които в деня на изборите са давали на коалицията 1,6% и това е демотивирало хората да гласуват за нея.

Лидерът на „Движение“ 21 припомни също, че формацията беше създадена съвсем скоро и не е имало време брандът да се наложи. Тя е категорична, че „Левицата“ ще продължи да съществува и ще се яви на местните избори наесен.

Според нея ГЕРБ и ПП-ДБ ще бъдат натиснати от „външни фактори“ да направят кабинет. „Те ще приемат онези външнополитически решения, които устройват тези, които ще поръчат тази комбинация“, допълни Дончева.

Гледайте целия разговор във видеото!