Няма проблем в коалицията, „Продължаваме промяната“ са учудени от поведението на техния депутата Александър Дунчев, заяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски в „Лице в лице“.

Според него „на фона на всички кризи - и здравна, и COVID, и война, явно тези кризи се отразяват и не добре на състоянието на някои колеги, народни представители, които, за съжаление, вчера бяха ваши гости“.

В сряда в предаването "Лице в лице" депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев обяви, че в подчиненото на БСП земеделско министерство има чистка на хора от Агенцията по горите за сметка на партийни назначения. И нарече министъра „част от задкулисието".

По думите на Свиленски той е разговарял с Дунчев и той му е казал, че не е бил уравновесен по време на своето телевизионно участие.

„Хубавото в тая цялата работа, че това е негово лично мнение, че не е мнение нито на премиера Петков, нито на неговата парламентарна група. Председателят на партията (БСП) е говорил с премиера Петков, който е заявил, че това е негово лично мнение, че не стоят зад думите му. Аз говорих с председателя на парламентарната им група. Те също бяха учудени от това негово поведение, така че това отговаря на въпроса има ли проблем в коалицията. Не, проблем в коалицията няма“, каза Свиленски.

Председателят на парламентарната група на БСП определи твърденият на Дунчев в „Лице в лице“ като „клевети“. Според него самият Дунчев е бил в конфликт на интереси, докато е бил шеф на Агенцията по горите, защото по същото време е бил председател на НПО и за това е имало сигнали в КПКОНПИ.

По думите на Свиленски земеделският министър Иван Иванов се бори да достави дърва на хората на поносими цени и затова е подложен на атаки.

Дунчев не е подал сигнали за нарушения до компетентните органи, каза Свиленски и допълни, че е проверил три от назначенията, за които е говорил депутатът на „Продължаваме промяната“ и става дума за хора от системата на Агенцията по горите.

Вижте повече във видеото.