Стоматологът Георги Цалов, който през 2017 г. беше пребит в района на моста Чавдар е разпознал единия от биячите, участвал и в побоя на журналиста Слави Ангелов. Това каза той в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Цалов обясни, че миналата година, когато е гледал кадри с биячите на директора на "Левски", е забелязал, че начинът, по който единият от нападателите ходи, е идентичен с това, което се е случило с него три години по-рано.

Общото е, че всичко се случва в района на моста Чавдар около Герена, в рамките на 500 – 1000 метра един от друг се случват три събития, уточни той.

Кадри от охранителна камера, на които се виждат предполагаемите извършители на нападението срещу маркетинговия директор на "Левски":

„Нападнаха ме късно вечерта, 21:30 ч., в една дъждовна вечер, 20 февруари. Оставяйки колата си, държейки в ръцете си ключовете от вкъщи и автомобила, трябваше да се размина с две момчета с качулки, за да вляза във входа, отстъпих, за да минат, и когато се изравниха с мен, последва жесток удар в моята глава, аз се опрях в стената, последва втори удар, редуваха се, удряха ме с боксове в главата. Опитвайки да се предпазя, след 10-15 удара се появи трето лице, което започна да ме удря с бухалка или тръба по краката, жестоки удари, не успя да счупи десния крак, мина отпред, удари левия и го пречупи. И аз паднах на земята, този, който видях, начина по който ходеше, държанието му, твърде ми напомни след като видях кадрите.

Ключовете, портфейлът, телефонът, всичко падна в краката ми, те не го взеха това ме провокира, че не е обир, а е поръчка вероятно от някой и много интересно кои са тези поръчители. Изпълнителите са ясни, те са едни и същи, около стадион Герена, моста Чавдар, върлува тази банда.

Това са момчета, вероятно бойци, обучени, които по един и същи начин действат. Това са идентични удари в главата, до безпомощно състояние, и след това чупене на крака.

Стоматологът обясни, че се е възстановил трудно за една година. Не е можел да работи, 6-7 месеца е бил с лице към тавана. Бизнесът му е фалирал, наложило се е да съкращава персонал, а клиниката не е работила в продължение на година.

„Искаше ми се при срещите с полиция, прокуратура, дознатели, от  които настоявах да разберем защо се случва това нещо в България, каква е причината. В началото не попаднах на човек, който си обича работата и се наложи да сменяме дознатели и следователи. Имаха грубо отношение към мен, защото съм си позволявал да звъня по телефона и да питам какво се случва“.

Георги Цалов каза, че никой не е посетил мястото на събитието.

Миналата година на кадрите по bTV видях този случай с директора на „Левски“, в началото ми мина така, след това се загледах и видях този човек, който за мен е същият, който участваше в първата поръчка. Позвъних в районното и казах, че съм разпознал един от тези… призивът беше да съдействаме и да се обадим. Отговориха ми, че знаят кои са, че ще ги арестуват и ще ме извикат за разпознаване. Досега още не са ми се обадили. (…).

Може ли в последните 4 години един ясен случай да се повтаря, никой не намира връзка между тези три случая при положение, че те са известни на всички дознатели в района, където аз живея, пита Георги Цалов.