„Те знаят, че властта им е дадена наужким. Тя е уж власт. Те управляват, но във всеки момент Бойко Борисов може да каже „стоп“ и край – утре, след един час, след две минути. Не е истинска властта и те се дразнят от това“. Това каза социологът Андрей Райчев за коалиция ПП-ДБ. 

По думите му злобата на ПП-ДБ нараства.

„Властта е по формулата, че двама противници, даже трима, се съюзиха. Това е фактическа коалиция между ПП и ДБ от една страна и ГЕРБ и ДПС от друга. Кой е опозицията – беше Иван Гешев, бързо го махнаха, и Радев просто е набутан в тази работа. Изобщо не мисля, че той готви своето слизане и оглавяване на партия“, коментира социологът.

Райчев коментира и войната в Украйна. По думите му се върви към мир.

„Байдън каза „Путин вече загуби войната“. Това е учтиво казано, не му е удобно да го каже в пряка форма – „Аз спечелих всичко каквото можех да спечеля от тази война“. Европа е разделена от Русия с огромна икономическа, идеологическа и политическа стена. САЩ построиха сериозна бариера, ликвидираха страните мостове – Финландия и Швеция. Русия е отслабена и най-важното – построен е отбранителен фронт. САЩ постигнаха целта си и не искат да продължат нататък“, каза още Андрей Райчев.

По думите му обаче в цялата ситуация Украйна „си плаща сметката“.

Вижте целия разговор със социолога във видеото.