Очевидно има сериозен проблем, за да даде Бойко Борисов пресконференция за скандалните компромати, в които беше замесен през последните дни (б.р. звукозаписът, за който се твърди, че той участва в него и снимки от спалнята му). Това заяви социологът Кънчо Стойчев в „Лице в лице“. 

Той заяви, че се е изненадал защо премиерът е коментирал неща, които не са факти. Социологът посочи, че очевидно има атака срещу управлението. 

„Съмнявам се, че тя е от политическите опоненти, изброени от премиера. Те нямат средствата, за да правят подобни компромати. Засегнати са страшно много бизнес интереси и финансови потоци, най-вероятно с това са свързани компроматите. Премиерът си направи доста врагове напоследък“, коментира социологът.

 По думите на Стойчев, ако атаката се подцени от управляващите – ще им изиграе лоша шега. Той коментира, че това не е първият случай, в който излизат записи в публичното пространство с участието на политици. Относно комуникацията на премиера с Божков, която беше разпространена от обвиняемия – социологът посочи, че няма нищо фрапантно. 

Според политолога Стойчо Стойчев чрез пресконференцията ГЕРБ са показали, че партията е единна и демонстрира подкрепа. Той свърза и друго събитие с брифинага – напускането на бившия втори от политическата сила Цветан Цветанов. Така членовете са демонстрирали подкрепата си към Борисов. 

„Трудно е да кажем накъде ще тръгне политическия дебат. Очевидно е, че в личния живот на премиера се бърка, това е притеснително, тъй като по същия начин могат да бъркат и в нашия живот. Щом като може да бъде сниман, докато спи, може да бъде и застрелян, докато спи. Това е скандалното, а всичко останало е с цел внушения“, добави политологът. 

Стойчев е на мнение, че тези снимки могат да покачат подкрепата за премиера.