Не става въпрос за притеснение от начина, по който някой ще гласува, а за притеснение как се отчита вота. Дори с технологиите могат да се случат измами. Не можем да твърдим, че машинният вот е 100% сигурен. Това заяви по темата за гласуването с хартиени бюлетини Деница Сачева от ГЕРБ.

„Не сме спирали още от първия ден след изборите да правим всичко възможно да говорим за политики, да се опитваме да правим неща, които са полезни за хората и да търсим политически консенсус по определени теми“, добави тя.

Тя обясни че през седмицата са изпратили управленската им програма на всички парламентарни групи.

„Очакваме в момента, в който получим мандата, да потърсим отговор от тези парламентарни групи по кои теми и въпроси бихме могли да намерим съгласие. По една голяма част от тези теми виждаме сходство в начина на представяне на основните политики с „Демократична България“, с тях сме част от общо европейско семейство. Дори има някои законопроекти в НС, които са сходни – например, в областта на енергетиката, които се предлагат и от депутати на „Демократична България“ и от наши народни представители“, каза още Сачева.