„СДС безспорно е марка, това е партията, която промени България... В началото каузите ни бяха две – членство в НАТО и членство в ЕС. Новото кауза е: „европейски граждани с европейски доходи“.

Това обяви в интервю за предаването „Лице в лице“ лидерът на СДС Румен Христов. И на тези избори партията се явява в коалиция с ГЕРБ, а Христов е водач на листа в 23 МИР в София на коалицията.

„Най-важното е да обединим десния, проевропейски, пронатовски избирател и да не допуснем тези, които гледат тези към Евразия и Кремъл“, обяви лидерът на СДС.

Той обясни още, че програмата на партията, която е различна от тази на ГЕРБ, залага не на увеличаване на данъците и преразпределяне на парите, а на ръст на БВП. Предвидено е увеличение на минималната работна заплата с 10%  до 1000 лв. в края на следващия мандат.

Предлагат също през втората година от майчинството жените да получават 80% от осигурителния доход (сега сумата е фиксирана и се определя с държавния бюджет).

Относно шпионския скандал от последните дни Христов коментира, че подобни проблеми могат да ни попречат да влезем в Шенген, както и на отпадането на визите за САЩ.

Вижте цялото интервю във видеото!