Целият екип на Клиниката но нефрология и трансплантация на Александровска болница подаде оставка.

Директорът на болницата проф. Борис Богов разкри в „Лице в лице“, че все още не разписал молбите за напускане, защото законът му дава 7-дневен срок за това и той се надява да размислят.

Какъв е мотивът за колективната оставка, проф. Богов не знае, но предполага, че е нежеланието на лекарите да се местят.  

"Знаете, че Александровска болница е на първа линия в борбата с коронавируса. Болницата с най-много разкрити места - 340. Блокът, който е определен за COVID пациенти, попадат няколко специализирани клиники. Мотивът според мен е този - че не желаят да бъдат преместени на друго място, като това се случи на два пъти. Единият път беше предложено да бъдат преместени в Клиниката по нефрология, която има сходна дейност, а вторият – в блока на Кожната клиника, където има по-добри условия с реновиран етаж. Преди един месец приключи ремонтът. Бе предложено на директора на клиниката, той се съгласи в първоначалните разговори. После получихме оставките", посочи още проф. Богов.

Снимка: btvnovinite.bg

Богов е категоричен, че условията, ако медиците се преместят няма да се променят, а дори ще бъдат „малко по-добри“.

Пациентите с бъбречни трансплантации не трябва да се тревожат, тъй като грижите за тях ще бъдат поети от лекарите в Клиниката по нефрология, които са със същата компетентност.

„Бих провел индивидуални разговори с всеки един от подалите оставка, но ако настояват, ще ги разпиша“, заяви Богов.

Вижте повече във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!