Партия „Воля” показа, че не е удобният партньор на когото и да било, каза в предаването „Лице в лице” народният представител от партията на Веселин Марешки – Пламен Христов.

Христов е сред тримата депутати от „Воля”, заедно с Марешки и Кръстина Таскова, на които днес главният прокурор поиска снемане на имунитета, заради събрани доказателства, че тримата са изнудвали собственици на аптеки.

„Странно е, че това е в момента, в който ние поискахме оставките на двамата вицепремиери и заявихме твърдата си позиция, че ако не ги получим, ще пристъпим към различни мерки, дори и нерегистриране в Народното събрание”, коментира Христов.

По думите му досъдебното производство срещу депутатите от „Воля” е спирано два пъти, за последно през февруари тази година. От тогава до сега имало затишие и имунитетите им не са били искани.

От „Воля” обаче остават непреклонни и продължават да настояват за оставката на партньорите в управлението Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

„До края на седмицата ние ще им даде шанс те сами да измият очите си и да подадат оставките”, предупреди Христов.

Той настоя, че нито един народен представител от „Воля” не може да бъде уличен в престъпна дейност, защото такава няма и добави, че обвиненията срещу него, Марешки и Таскова са несъстоятелни, защото те, бидейки ръководни лица на голяма компания, не биха имали необходимостта да изнудват дребните собственици на аптеки.