„В листите си сме заложили на опит и на нови попълнения. Към широката лява коалиция ще подпишем споразумение с още 5 формации – 3 политически партии и 2 граждански сдружение.“

Това каза пред „Лице в лице“ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя добави, че очаква партията да е успешна на изборите и че е мобилизирана за вота.

Нинова коментира, че с „Продължаваме промяната“ е готова на разговори, но след като обявят политиките си, защото иначе няма как да видят къде са пресечните точки.

Тя обяви и че се подготвят с програмата.

„Готвим се с един антикризисен пакет за първите 100 дни и готвим проект за бюджет за 2022 г. Цените са въпрос на въпросите и държавата така да направи, че да помогне на икономиката, и на домакинствата“, заяви Нинова.

Тя поясни, че иска левицата да влезе подготвени в парламента.

„Ще имаме само месец до края на годината, за да приемем бюджета. Съвсем скоро ще сме готови. Едно от нещата е задържане на скока на цените – има няколко конкретни възможности. Има добри практики, намаляване на данъците на енергоносителите при нас, това е ДДС. В Испания от 5% е намалено до 0,5% и това доведе до намаляване на общата крайна цена с 30%, намаляване на ДДС на храните от малката кошница, с които ще помогнем на хората в тежките зимни месеци за по-евина храна. Мислим и за осигуряване на определено количество киловатчас на електроенергия на енергийно слаби семейства“, коментира още лидерът на левицата.

Нинова отново потвърди и подкрепата за развитие на ядрената енергетика.

Вижте целия разговор във видеото.