„Има такъв народ „ и „Изправи се! Мутри вън!“, които имаха обща кандидатура, осмислят политическото си съществуване като „изчегъртване на модела ГЕРБ“, а издигнаха за кандидат кмет на Благоевград и избраха, който беше зам.-кмет на ГЕРБ. На втори тур те се обединиха заедно с гласовете на ГЕРБ от първия тур и го избраха. За нас това не е промяна, а подмяна.

Това заяви в студиото на „Лице в лице“ председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Купуването на гласове е огромен проблем за българските избори, защото това е подмяна на волята на българския народ и удар по демокрацията. Преди няколко години дори на едни от изборите твърдяхме, че ако те бяха честни, ГЕРБ отдавна нямаше да са на власт“, допълни тя.

По думите ѝ имаме нужда от реформа в съдебната система, като съдебен контрол върху актовете на главния прокурор, нов закон за КПКОНПИ и няколко промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс.

Според Нинова Специализираният съд и Специализираната прокуратура трябва да се закрият, защото те са били създадени като извънредни съдилища, а през годините са се използвали като политическа бухалка срещу неудобни политически опоненти и не доведоха до реален резултат.

„Лекарството за ценовия шок на тока и парното е шоково увеличение на доходите“, допълни председателят на БСП.

Вижте целия разговор във видеото.