„Това не бяха преговори за съставяне на редовно правителство. Това беше имитация, беше загуба на време“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея Бойко Борисов е искал да ползва партията ѝ или за бухалка, или за параван.

БСП му трябваше на Борисов, защото не съм сигурна, че ГЕРБ знаят какво прави той, но трябваше първи път за бухалка, за заплаха и втори път като параван. Помните ли какво се случи в последните дни от преговори с ПП-ДБ. Борисов им каза или сега веднага се съгласявате, или отивам на разговори с другите и с БСП. Тоест плаши с БСП“, коментира Нинова.

По думите ѝ Кирил Петков „се е върза на този номер“

„Той започна да говори, даже да хленчи - не мога да си представя БСП и ГЕРБ да управляват за следващите четири години. Как не може да си представиш, като ти до вчера управляваш аз БСП, а сега си седнал да управляваш с ГЕРБ“, заяви Нинова.

Тя каза и че вероятно ще има отказ от страна на ПП-ДБ, защото е имало опит от страна На Бойко Борисов да „увърти всички партии“.

„Всичко, което сме говорили, искахме да не настоява за за дефицит под 3%. Отговорът беше - разбира се, приемаме вашето 4,5%. Влизат ИТН Тошко Йорданов започва да се кара как може да се случи да слушате социалистите и само искат социална политика никакъв дефицит под 3%. Те казват - разбира се ще, бъде под 3. Един час разлика от тези два разговора. Еди си кой иска дефицитът да е определен, друг главата на Гешев, те им я обещават. Това не са преговори за редовно и стабилно правителство. Това е имитация това, е опит всички парти той да ги увърти и да ги използва и след това да си прави каквото иска“, каза Нинова.

"Той искаше да му станем един параван, зад който да провежда политика, която ние смятаме, че е вредна за хората. С или без Гешев, още преди той да излезе да говори, аз събрах изпълнителното бюро и взехме решение", увери тя.