"Аз въздъхнах с облекчение, когато лидерът на ИТН заяви, че излизаме от коалицията. Това облекчение обаче противно на общите коментари в тази връзка беше свързано с това, че аз не вярвах на министрите, които ИТН беше излъчило главно на Гроздан Караджов и министъра на енергетиката Александър Николов". Това заяви независимият депутат и бивш член на ИТН Николай Радулов в предаването “Лице в лице”. 

Той каза, че в първите две Народни събрания са се извършвали някакви действия от ИТН и те са имали логично обяснение, и са изглеждали много правилни.

“Това беше обаче до момента, в който в последните Народни събрания ИТН получи парче от баницата или стана партньор от изпълнителната власт, тогава започна да се държи като сътрудничеща си с ГЕРБ компания. Ние заедно с още няколко колеги, част от които напуснаха заедно с мен парламентарната група, обикаляхме страната, видяхме, че там където служебното правителство е махнало ръководителите на ГЕРБ в структурите, например на ВиК, те са били възстановени от Гроздан Караджов (министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета "Петков" - б.р.)”, обясни Радулов. 

Независимият депутат заяви, че в енергетиката аз има скрити съмнения. “Признавам не са подкрепени с някакви конкретни доказателства. Имам разкази на хора, които не мога да прикрепя към доказателства. Аз имам съмнение, че този човек е по един или друг начин е свързан с “Газпром”. Става дума за бившия енергиен министър (Александър Николов - б.р.)”, добави Радулов.

Той подчерта, че е говорил с много хора в сектор "енергетика". "Те смятат, че в структурите на енергетиката има хора, които по един или друг начин са свързани с Русия, не конкретно с Путин, но естествено свързани с Русия, свързани с политиката на "Газпром". Мисля, че докато не бъде променена изцяло структурата в тази сфера и не бъдат направени кадрови промени, то енергетиката в България много трудно ще върви напред", смята Радулов. 

Бойко Рашков е съвестен човек за ръководител на КПКОНПИ

"Аз мисля че Бойко Рашков е един съвестен човек с необходимата компетентност да е министър на вътрешните работи или ръководител на КПКОНПИ. Самият факт, че тези хора, срещу които ние излязохме на площадите, не са доволни от неговата кандидатура говори, че това е правилна идея за неговото развитие", каза той. 

Радулов коментира и новия служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. “Това е един компетентен, много добре правно образован човек с опит. Имам известен резерв по отношение на това, че министерство на вътрешните работи е много особено. Динамиката е много голяма и предизвикателствата са малко по различни от тези, с които вероятно е свикнал. Това е доста сложно министерство с много голям състав”.

Гледайте повече във видеото.