„Ние със сигурност ще влезем в следващия парламент, защото сме единствените излезли чисти от този мандат. Бихме се коалирали с ГЕРБ само ако в рамките на една година се поеме ангажимент да се довърши проектът за държавна верига бензиностанции със справедливи цени и най-вече за безплатни лекарства за децата, които ходят на училище, не за неграмотните, и за пенсионерите“, заяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки в „Лице в лице“.

„Социологическите проучвания не ме обезкуражават, гражданите избират кой да е част от парламента, а не социолозите“, каза Марешки, който е категоричен, че няма лична социологическа агенция, която да прогнозира по-високи резултати за неговата партия.

Според него „социологическата мафия ще дава такива проценти на протежетата си, каквито не сте си и фантазирали“. Някои агенции дават резултата на неговата партия под чертата за влизане, а други между 3% и дори 12%. Показателно обаче е колко е получил на предишните избори. „450 000 българи гласуваха за мен на президентските избори. Обезкуражиха ги хората, затова намалял резултата на парламентарните избори“, заяви Марешки.

Снимка: btvnovinite.bg

„Вече се вижда мобилизиране на клиентелските мрежи, гласовете се разпределят и към ВМРО. Това го казват Христо Иванов и Мая Манолова, не аз, аз просто го цитирам", заяви лидерът на „Воля“.

Марешки разказа, че му се обадил човек от Мелник, върху когото бил оказван натиск от активисти на ВМРО да гласува за тяхната партия, иначе ще загуби работата си.

В следващият парламент неговата партия ще предложи законопроект срещу политици, които разпространяват фалшиви новини, заяви лидерът на „Воля“.

Марешки оцени мерките на правителството срещу пандемията с много добър 4,50. Според него не е трябвало да има толкова дълго затваряне на бизнеси, а само периоди от 10-15 дена при големите пикове на разпространение на заразата. По неговите думи, ако той е бил във властта, вече 1 милион българи са щели да бъдат ваксинирани с „каквито ваксини има налични“, включително руски и китайски.

Не трябва да се държим като ученици на Брюксел и не трябва да чакаме одобрение от ЕМА за препаратите, смята Марешки и допълни, че е имало хора, които са му поръчвали и са го молели да внася лекарства, които тук не са одобрени.

Вижте целия разговор във видеото.