„Лидерите на четворната коалиция фалшиво и лицемерно обявяваха, че са за мирни преговори между Русия и Украйна, а в същото време разписваха сделки за оръжие", каза в прадаването „Лице в лице" Мая Манолова от „Изправи се, България“. 

По думите й хората се страхуват да не бъдат въвлечени във война, дори повече от това дали ще бъдат нахранени през зимата. „Основния залог на тези избори ще бъде свързани с това да не допуснем партиите, които са готови да ни въвлекат във война, да направят мнозинство", смята Манолова. 

„Няма как да си разписвал износ на оръжие и сега да се правиш на гълъб на мира“, коментира тя действията на четворната коалиция в предишното правителство. 

От „Изправи се, България“ са готови с първите законопроекти. Първият от тях ще бъде за енергийната криза. „Ще предложим до края на отоплителния сезон или докато се изработят правила, да бъде отложено плащането на битовите сметки. Ще предложим също как държавата да компенсира увеличението на тока, парното и водата за енергийно бедните", каза Мая Манолова. 

Кампанията „Не плащай“ на „Изправи се, България“ е една от точките в техния „спасителен план“, заедно с таван на цените на бензина и дизела до 2,50 лв. и таван на основни хранителни продукти. 

По думите й, ако не се вземат мерки в подкрепа на домакинствата, кампанията „Не плащай“ ще се превърне в ефективна форма на гражданско неподчинение.