“Разговаряхме с енергийния министър и той се престраши да започне разговори с рафинерията “Лукойл Нефтохим” за намаляване на цената на бензина и дизела”, заяви лидерът на “Изправи се, България” Мая Манолова в предаването “Тази сутрин”. 

Тя призова Росен Христов да упражни всички правомощия на българската държава. 

По думите ѝ по-високата цена на горивата помпа инфлацията. 

“По-скъпия транспорт с 10 стотинки води до 1% повече инфлация. В следващия парламент ние ще предложим таван на цената на бензина и дизела - 2,50 лв. за литър”, обясни Манолова.

Наводненията в Карловско 

Пети ден откакто природната стихия буквално отнесе селата в Карловско и пети ден, в който “Изправи се, България”, ще бъдем на терен сред хората, които имат нужда от доброволчески труд. 

Погубените домове и покъщнина не могат да бъдат компенсирани само от подкрепата на доброволци, така че държавата наистина трябва да осигури в навечерието на предстоящата тежка зима, домове и пари за хората, които са пострадали.

Тя обясни, че трябва да се изяснят какви са причините и има ли наказани. “Хората от Каравелово и от Богдан са убедени, че става дума за безобразна безразборна сеч, която на практика е опустошила гората над тези села. Аз видях и снимки, в които се виждат цели огромни голи масиви, които буквално са изсечени. Така че земеделският министър определено е подведен от послушни съветници или слагачи. Представени са документи, които само на хартия показват, че нещата изглеждат наред, но реално хората свидетелстват за това как камиони с дървесина буквално ежедневно се минавали през селото. Така че призовавам министър Гечев да отиде на място”, добави Манолова. 

“Изправи се, България” ще предложи в следващия парламент друга политика за опазването на българската гора и природа, каза тя. 

Манолова бе категорична, че дървената мафия е била 12 години под чадъра на Бойко Борисов, а след това и на четворната коалиция. 

За това дали "Изправи се, България" има реален шанс да влезе в новия парламент - гледайте във видеото.