„Работещите хора имат огромна нужда от подкрепа, има огромен луфт в ляво и за социална подкрепа на най-уязвимите групи“, коментира в предаването „Лице в лице“ Мая Манолова – лидер на движението „Изправи се БГ!“.

Непредставените са стотици хиляди и в България това най-лесно се вижда през бюджета на държавата, добави тя.

„Президентът започва втори мандат, процесите в обществото не търпят вакуум. Ако липсва на подкрепа и грижа за обикновените хора, ще се появи субект, който да им я даде. Социалният вектор в това управление – партията на Нинова, не я дава и не я отстоява“, заяви още Манолова в отговор на въпрос дали ще прави нова лява партия.

По повод думите на президента, че кабинетът трябва да направи така, че да не допуска политиката и геополитиката да убиват икономиката, тя отбеляза, че държавният глава се опитва да вкара правителството в дневния ред на хората. „Те се занимава със собствените си, включително и партийни проблеми и основно с кадрови назначения, а в същото време цените растат нагоре“, отбеляза тя.

„Тревогите на хората от това дали ще могат да си платят сметките стават все по-големи. Отгоре на това съдебната реформа също се отлага за неопределено време“, посочи Мая Манолова.

Според нея има разнобой в коалицията по съдебната реформа, но това е тема, по която гражданите, които бяха по площадите, са безкомпромисни. Затова според нея е задължително това правителство да извърши съдебната реформа.

„Политическото време е сгъстено, никой няма да остави правителството 100 дни, 10 месеца, 4  години. Хората наистина очакват резултати и в този смисъл президентът е прав, защото това искаме всички ние. Очакваме от кабинета действия и резултати, анализите трябваше да се правят още по време на предизборната кампания“, заяви Манолова.

„Надявам се, че правителството и четворната коалиция най-накрая ще се заемат с проблемите на българските граждани и да предприемат конкретни действия срещу инфлацията и в подкрепа на домакинствата“, посочи тя.